Tamiya German S Panzer IV Brummbar

Tamiya German S Panzer IV Brummbar
Cikkszám:
300035077
Méretarány:
1:35
Gyártó:
Tamiya
Nehézségi fokozat:
3
Korszak:
második világháború - Németország
Festék:
a készlet festéket NEM tartalmaz
Szerszámok:
a készlet szerszámot NEM tartalmaz
EAN:
4950344996551
7 400 Ft
A vásárlás után járó pontok: 74 Ft
Nincs raktáron
Rendelhető
szállítás 5-10 munkanap
Nincs raktáron
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Nyomtat
E-mailes rendelés
Részletek
Hasonló termékek
Adatok / Cikkszám
Részletek

 

A Panzerkampfwagen IV-t leginkább a német páncélos erők "második munkásságaként" írta le a második világháborúban; folyamatosan fejlesztették a háború alatt, mint harckocsik, az alváz és a futóművek számos nagyon fontos önjáró fegyver alapját képezték.

1942-ben a keleti front harcai még nagyobb igényeket támasztottak a német páncélos erőforrásokkal szemben, mivel a szovjet hadsereg ellensúlyozta az oroszországi sikeres német kampány 1941-es visszaesését.

Ebben az időben a páncélos páncélzat elsősorban a Pz Kpfw III-ból és a Stug III-ból állt, a későbbiek főleg a rövid, 7,5 cm-es pisztollyal, 10,5 cm-es héjazzák. Szükség volt egy nehezebb kaliberű fegyverre, amelyet egy fegyveres alvázra szereltek fel, elég erős ahhoz, hogy a nagyvárosi épületek lebontását az utcai küzdelemben már most tapasztalták.

1942 szeptemberében a német hadsereg-osztály foglalkozott azzal, hogy a lehető leggyorsabban legyőzzék a problémát. A 15 cm-es súlyos gyalogos fegyver, a 1933-as modell könnyen hozzáférhető fegyver volt, és néhány korlátozott tapasztalat páncélozott szerepben 1940-ben nyertek, amikor kis számú Sig 33-at szereltek a kis Pz Kpfw I alvázra. Ennek a korlátozott átalakításnak az eredeti sikere 1941-ben az volt, hogy a Pz Kpfw III-as futóművén egy önjáró változatot hoztak létre a Sig 33-ban. Ez olyan volt, mint egy sokkal nehezebb változata az eredeti Stug III-nak, azzal az eltéréssel, hogy a felépítmény sokkal nagyobb volt, hogy elfogadja a 15 cm-es csikó nagyobb részét. A Sztálingrád idején az első előgyártás során 12 ilyen jármű állt rendelkezésre.

Ez idő alatt azonban a Pz Kpfw IV gyorsan vált a legelterjedtebb és legfontosabb német harci tartályokká, mivel képes volt a hosszú, 7,5 cm magas sebességű fegyvert hordani. 1942 októberében a nehéz támadó járművel kapcsolatos tanácskozások vonzotta Hitler személyes figyelmét. Megparancsolta a Sig 33 pisztoly felszerelését a Pz Kpfw IV alvázra. Az utcai harci járműre vonatkozó sürgető követelmény miatt a 15 cm-es csikópálya a Pz Kpfw IV alvázra került. A Sturmpanzer IV-nek nevezett új jármű javult a páncélvédelem tekintetében a Stalingrad tapasztalatai miatt. A Sig 33-ot módosították, hordójával egy páncélozott hüvelyben, és a kapott fegyver Sturmhaubitze 43 L / 12 volt. A doboz, mint a páncélozott felépítmény lejtős oldalával, az eredeti tartály felépítményét váltotta fel. A korábbi szabványoknak köszönhetően tömege 100 mm volt az elülső lemezen, a jármű orrával pedig további vastagságú, 80 mm vastagságú. A felépítmény oldalának vastagsága 70 mm volt, a hátlap pedig 78 mm vastag. A súlyos páncélzat további súlya 30,4 tonna összsúlyba került a jármű teljes tömegéhez képest, a 22 tonna alap Pz Kpfw IV tartályhoz képest. 1943 áprilisáig, csak hat hónappal a követelmények véglegesítése után, az első járművek szolgáltak az orosz fronton.

A későbbi járműveket a Py Kpfw IV egymást követő gyártási házára építették, így az IV. Sturmpanzers az Ausf G, H és J alvázon. Az utolsó gyártási típus, a J alvázon, kisebb súlyú, 28,2 tonna volt, mivel ez a Pz Kpfw IV váz futóművének egyszerűsítése történt.

Összesen 313 Sturmpanzer Ivs-t építettek 1945-ben, és 1944-ben minden fronton szolgáltak - 45 bár kezdetben használták az orosz fronton, amikor 1943-ban kezdtek szolgálatot üzemeltetni. A közelgő géppuska-védelem hiánya komoly hátrányt jelentett így a későbbi járműveket egy gömbcsapos géppuska szerelte fel az első felépítmény elején. A fő fegyverzet maga is egy erősen páncélozott hüvelyben lévő balltype köpenyben volt. A későbbi gyártási járműveken volt egy parancsnoki kupola, amely az eredetileg felépített sima tetőablakot helyettesíti, és egy MG 34-et egy AA tartóban általában a kupolához szereltek.

A Sturmpanzer IV utcai küzdelem és szoros támadó szerepe rendkívül sikeres volt, és nehéz volt behatolni, csak a legerősebb ellenfelek fegyverei mellett. A jármű teljes egészében élt a Brummbar (Grizzly Bear) nevével, amelyet 1943-ban kaptak. Az alváz túlságosan túlterhelt volt, ami a bontáshoz és az extra gondos karbantartáshoz volt szükséges. A Brummbar 1945-ben a háború végéig szolgálatban volt, és az egyik legnagyobb emlékezetes maradt a hatalmas megjelenése miatt.

Részletek Súly 28,2 tonna (késő járművek) vagy 30,4 tonna (korai). Egy Stuch 43 L / 12 38 lőszerfegyverrel (HE / HC / Smoke). A magasság 30 foktól mínusz 8,5 fokig terjed. Forduljunk mindegyik oldalon 8 fokkal. Tartomány 4.700 m. A legmagasabb közúti sebesség 23,7 m / h, kereszteződés 9,5 m / h. Tartomány 80/125 mérföld.

Hasonló termékek
Adatok / Cikkszám
Korszak
második világháború / Németország
Típus
harckocsi
Méretarány
1:35
Gyártó
Tamiya
Raktárkészlet
NINCS
Cikkszám
300035077